Siirry pääsisältöön

Mikä on AuroraAI-verkko?

Mikä on AuroraAI-verkko?

AuroraAI-verkko on palveluiden muodostama kokonaisuus, jonka tavoitteena on auttaa sinua löytämään etsimäsi palvelut aiempaa helpommin. Aurora-verkko muodostuu Digi- ja väestötietoviraston rakentamista toiminnallisuuksista (AuroraAI-rajapinta, suosittelija ja AuroraAI-tili) sekä digitaalisista palveluista, jotka ovat kytkeytyneet verkkoon.

Miten AuroraAI-verkko toimii?

AuroraAI-verkko hyödyntää tekoälyratkaisuja ja suosittelee sinulle palveluita, joita tarvitset omassa elämäntilanteessasi. Verkko myös kytkee yhteen erilaiset palvelut ja mahdollistaa tietojesi siirtämisen tietoturvallisesti palvelusta toiseen, jos annat siihen luvan. Tämä helpottaa asiointiasi.

Miksi ja mihin tietojani tallennetaan?

Jotta voisimme tarjota sinulle osuvia palvelusuositteluja, tarvitsemme tietoja sinusta ja elämäntilanteestasi. Kun vierailet jossakin AuroraAI-verkkoon kytketyssä palvelussa, sinulta voidaan kysyä esimerkiksi ikää tai asuinpaikkakuntaa. Tieto tästä voidaan tallentaa omalle AuroraAI-tilillesi. Voit joka kerta itse määritellä, saako antamiasi tietoja tallentaa AuroraAI-tilille ja voidaanko tietoja siirtää AuroraAI-verkon palvelulta toiselle. Tietosuojasi varmistamiseksi AuroraAI-verkossa antamiasi tietoja ei tallenneta suoraan AuroraAI-tilille, vaan niitä säilytetään hajautetusti AuroraAI-verkon palveluissa. Tilille tallentuu tieto siitä, mitä sinua koskevia tietoja (esim. asuinpaikkasi) on tallennettu AuroraAI-verkkoon. Kun menet uuteen AuroraAI-verkon palveluun, voit antaa palvelulle luvan hakea aiemmin antamasi tiedot verkon muista palveluista. Et joudu syöttämään samoja tietoja uudelleen. Halutessasi voi estää tietojen tallentamisen tilille ja voit myös käydä poistamassa tililtäsi osan tai kaikki sinne tallentamasi tiedot.